Tsubakimoto investuje v Kolíně 440 milionů korun

Czech Plant.jpg

Další japonský investor z oblasti automobilového průmyslu, firma Tsubakimoto Chain Co., míří do průmyslové zóny Kolín - Ovčáry. Do výroby rozvodových sad pro automobilové motory zde investuje 440 milionů korun a zaměstná až 80 lidí z Kolína a Středočeského kraje. Stavba nového závodu v průmyslové zóně Kolín - Ovčáry začne příští rok, výroba se má spustit v roce 2017.

Těší mě, že si firma Tsubakimoto Chain Co. pro rozšíření svých aktivit v Evropě vybrala právě Českou republiku a přinese do Kolína nová pracovní místa. Potvrzuje se tím, že se japonským investorům v České republice daří a jejich zkušenosti pozitivně ovlivňují příliv nových investic," uvádí ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Japonští investoři již tradičně oceňují Česko jako jednu z nejlepších investičních lokalit v Evropě zejména u vývojově-výrobních investic. V současné době také velice oceňují vstřícný přístup vlády a úřadů k investicím. Mohu potvrdit, že firma Tsubakimoto plánuje postavit závod v Kolíně a zažádala o investiční pobídky ve formě slevy na dani z příjmů," říká generální ředitel agentury CzechInvest Karel Kučera. „CzechInvest za dobu svého působení zprostředkoval již 124 investičních projektů z Japonska, které přinesly téměř 29 tisíc pracovních míst. Tsubakimoto Chain Co. bude již čtvrtým japonským investorem, který se rozhodl pro strategickou zónu Kolín - Ovčáry," dodává.

Kvalita pozemku, vstřícný přístup ze strany města Kolín, které je majitelem pozemků v průmyslové zóně, a v neposlední řadě také pozitivní zkušenosti jiných japonských firem podnikajících v České republice. To jsou hlavní důvody, proč jsme se rozhodli zahájit expanzi na trhy ve střední a východní Evropě právě v Česku," říká výkonný ředitel Tsubakimoto UK Ltd Bart Mellink.

Tsubakimoto Chain Co. patří mezi světovou špičku ve výrobě rozvodových sad pro automobilový průmysl. V Evropě má společnost centrálu v Nizozemském Dordrechtu, dceřiné společnosti pak ve Velké Británii, a Německu. V Kolíně se na čtyřhektarovém pozemku chystá postavit výrobní halu na produkci rozvodových řetězů, vodících lišt a plastových komponent. Společnost již prostřednictvím CzechInvestu zažádala o investiční pobídky. Kromě České republiky se o investici vážně ucházelo i Slovensko.

Source: 1.10.2015 | CzechInvest | http://www.czechinvest.org/tsubakimoto-investuje-v-koline-440-milionu-korun

– 2016 June 2