Slavnostní zahájení stavebních prácí v Kolíně

Společnost Tsubaki Automotive slavnostně zahájila stavební práce na novém výrobním závodě v Kolíně


Minulý měsíc byly v průmyslové zóně Kolín-Ovčáry slavnostně zahájeny stavební práce na novém výrobním závodě společnosti Tsubaki Automotive. Slavnostního aktu, při kterém se spojily východní a západní tradice, se zúčastnili delegáti z japonské společnosti Tsubaki Group, zástupci města Kolín a hosté ze stavební firmy Takenaka.

Tsubakimoto Chain Co., světový výrobce ​​produktů pro přenos výkonu, průmyslových řetězů, automobilových dílů a systémů pro manipulaci s materiálem 17. května oficiálně zahájil stavební práce na novém automobilovém výrobním závodě. Společnost Tsubaki Automotive Czech Republic s.r.o. byla založena s cílem uspokojit rostoucí poptávku automobilového průmyslu. Nově vzniklá firma bude vyrábět rozvodové řetězové sady pro přední evropské výrobce automobilů.

groundbreaking-ceremony-site-600px.png

"Náš nový výrobní závod nám umožní dodávat produkty evropským zákazníkům z místa jejich působiště. Tsubaki Automotive Czech Republic s.r.o. bude místem, kde se západní svět setká s východní filozofií a nejjemnější japonskou technologií, " uvedl ve svém uvítacím projevu Bart Mellink, ředitel Tsubakimoto UK a Tsubaki Automotive ČR.

Slavnostní zahájení začalo tradičním japonským rituálem „Jichinsai". Cílem této starobylé tradice je uctít Boha Země a pomodlit se za bezpečnost stavby před zahájením veškerých prací. Oslavy pokračovaly symbolickým zabodnutím rýče a byly zakončeny přípitkem na úspěšnou výstavbu a prosperitu nového závodu.

"Naši vizi pro tento nový výrobní závod lze shrnout několika slovy: efektivní, ekonomický, flexibilní, ale také místo, kde budou zaměstnanci spokojení," uvedl ředitel Tsubakimoto Chain Co. Japonsko a vedoucí výroby pro automobilové díly Masaki Miyaji.

Tsubaki Automotive investuje do nové výstavby 400 milionů korun. Do roku 2019 plánuje vytvořit 80 nových pracovních míst. Vít Rakušan, starosta města Kolína, ocenil ve svém projevu kvalitu nového partnerství: "Spolupráce s investorem Tsubaki Group, stavební firmou Takenaka a městem Kolín, je velmi dobrá. Jsme rádi, že se společnost Tsubaki Automotive rozhodla investovat do našeho okresu. Vzniknou zde nejen nové pracovní příležitosti, ale také nesporné ekonomické výhody pro místní obyvatele."


groundbreaking-ceremony-sake-600px.png

groundbreaking-ceremony-spatule-600px.png

groundbreakng-ceremony-guests-600px.png

– 2016 June 29